AMPA IPSE BLOC… un espai per a la comunicació i per a la participació
La vida està plena d’encerts i d’errors, potser més dels segons que dels primers, però poques vegades ens ensenyen a gestionar-los de la forma adequada o treure’ls el major profit. “M’agraden els meus errors”, deia Charles Chaplin, “no vull renunciar a la llibertat deliciosa d’equivocar-me”.
És hora punta de tancament d’avaluacions, obtenció de qualificacions i notes de tall per poder accedir a diferents formacions i les paraules d’aprovat o suspens cobren en aquests dies un especial protagonisme. La meta està a treure més d’un cinc, però de vegades l’aprenentatge no rau en aquest tall. Així, ho expliquen diversos experts en educació.
“Si alguna cosa et surt malament, avalues la situació i analitzes el que va poder sortir malament. En canvi, quan aproves, no et pares a pensar en per què va sortir bé. L’error sempre s’analitza, l’encert no“, afirma José Manuel Suárez Sandomingo, president de l’Associació Professional de Pedagogs i Psicopedagogs de Galícia (APEGA). L’error et permet elaborar un resposta i per tant un procés d’aprenentatge que pots aplicar després a altres casos.